Internet of Things

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Denk aan machines, sieraden, auto’s, de thermostaat en de koelkast. Ze vormen samen een groot ‘internet of things’, oftewel het internet der dingen.

Elke seconde worden meer dan 80 nieuwe ‘things’ aangesloten op internet. In totaal zijn er al 10 miljard apparaten verbonden. Apparaten die samen gigantische hoeveelheden data genereren en mensen helpen in hun dagelijks doen en laten.

In de visie van The Internet of Things (IoT) wordt alles wat u kunt bedenken op internet aangesloten. Van de smartwatch om uw pols, de digitale bril op uw neus, tot aan uw koelkast die u vertelt dat de melk op is. Alle dingen worden slim, of ‘smart’. Een systeem dat wordt geschapen door de talrijke netwerkverbindingen tussen mensen, processen, data en dingen. Alles raakt elkaar. Mogelijkheden zijn eindeloos.

De verwachtingen zijn echter dat het internet der dingen in de (nabije) toekomst productieprocessen zal verbeteren en dat het oplossingen kan bieden voor problemen rondom energie en milieu, criminaliteit, gezondheidszorg en onderwijs.

Het verlies van privacy wordt gezien als een groot nadeel van het internet der dingen. Als vrijwel elk apparaat dat we gebruiken verbonden is met internet, blijft er weinig van onze privacy over. Alle data worden verzameld in databases, en blijft daar ‘voor altijd’ staan.

ZCC IT, met twintig jaar ervaring, laat ‘things beschikbaar, begaanbaar en veilig met elkaar praten. Belangrijk bij deze communicatie tussen mens en machine is dat er geen haperingen ontstaan, en dat er geen data verloren gaat. Internet of things zorgt voor een frisse nieuwsgierige blik en levert in zakelijk opzicht en in het persoonlijk leven van mensen actuele, relevante gegevens uit allerlei bronnen, via apparaten, netwerken en clouds die altijd veilig en bereikbaar zijn.

Door | 2017-01-19T15:52:51+00:00 december 15th, 2015|ZCC-IT|0 Reacties

Geef een reactie