Integratie van Domotica en ICT binnen de Zorg

Er zijn grote verschuivingen gaande binnen de zorg. Door de komende vergrijzing stijgen de kosten en wordt er een aanzienlijk tekort aan personeel voorspeld. Daarnaast is het type zorg sterk aan het veranderen. Deze verandering zijn niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk.

Efficiëntie verbetering, kostenbesparing en leveren van de juiste service.
Domotica en ICT, zijn twee aan elkaar verweven vakgebieden binnen de automatisering. De integratie van domotica en ICT zorgt ervoor dat een gebouw tot leven komt. Een gebouw geeft informatie over zijn gebruik, de toestand waarin deze, de installaties, de omgeving en de gebruiker zich in bevindt en wordt vervolgens ontsloten naar het ICT voor de realisering van een doelmatiger en beter beheersbaar proces.

De integratie van Domotica en ICT vergemakkelijken o.a de hulp en verzorging. Daarnaast is een efficiënte inzet van personeel steeds noodzakelijker vanwege de huidige bezuinigingen. Niet onbelangrijk de integratie van deze twee technologische middelen verbetert de kwaliteit van leven voor ouderen en hulpbehoevenden. Zij kunnen langer in hun vertrouwde omgeving wonen, het geeft vertrouwen en biedt veiligheid.

ZCC IT als bindende factor
ZCC IT ondersteunt de sector Zorg door ICT, Domotica en Telefonie te verbinden. ZCC IT heeft zich reeds bij diverse gerenommeerde zorginstellingen bewezen en onderhoud contact met diverse fabrikanten voor de juiste informatie en actualiteiten. ZCC IT adviseert over de te volgen stappen en kan zo de zorginstelling verder begeleiden door op procesniveau alle partijen onderling te verbinden.

Door | 2017-01-19T15:49:27+00:00 januari 29th, 2016|Cloud, ZCC-IT|Reacties uitgeschakeld voor Integratie van Domotica en ICT binnen de Zorg