Domotica PDF  | Print |  E-mail

Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiƫle definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door tussenkomst van een processor of controller of computer. Domotica zijn de mogelijkheden van de industriƫle bedrijfsautomatisering toegepast op een woning.

Tweede generatie domotica

De tweede generatie domotica is standaard voorzien van een zogenaamde ethernetaansluiting. Via deze aansluiting kunnen audio/video, verwarming-, airco-, alarm- en andere systemen op een eenvoudige manier worden gekoppeld met het LAN, local area network of met het Wide area network. Hierdoor kan men thuis maar ook van op kantoor het domoticasysteem beheren via de pc of pocket-pc. Zo kan men bijvoorbeeld via internet de camerabeelden volgen en ingrijpen wanneer een leverancier het licht heeft laten branden. Of kan men de aanwezigheidssimulatie opstarten zodat het lijkt alsof men thuis is.

Domotica van Netstreams

ZCC IT levert Domotica van het merk Netstreams.

NetStreams is marktleider in digitale entertainment-netwerken gebaseerd op Internet Protocol (IP) technologie. NetStreams' op IP gebaseerde en via IP gecontroleerde systemen kunnen een onbeperkt aantal analoge en digitale bronnen beheren en uitspelen naar een onbeperkt aantal ruimtes zelfs in High Definition audio en video ! Door content en controle signalen in een IP stream te versleutelen zorgt NetStreams voor een unieke ervaring in eenvoud van bediening en aanleg, betrouwbaarheid en schaalbaarheid, waardoor installateurs en eindgebruikers het voordeel genieten van lagere kosten ten aanzien van aanleg, set up en support. Dit unieke systeem voor entertainment, controle van verlichting, HVAC, zonwering en Intercom ineen is:

 

http://avod.nl/images/cat-digilinx150.jpg

http://avod.nl/images/NetstreamsKeypads.JPG
 


NetStreams levert daarnaast een aantal eenvoudigere multiroom systemen voor audio en video (Panorama) en audio only distributie (Quartet en Musica)
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com